Valhalla Rising

Am vrut să îl văd mai demult, dar cu serviciul plus căteva plecări am uitat de el. Rușine să-mi fie. Acum că mi-am adus aminte voi petrece 90 de minute pentru a-l viziona ca apoi să vă zic despre el. Vin imediat…

Acum să vorbim despre el. De la început vă spun că nu este un film pentru publicul amator de explozii și acțiune continuă din filmele americane. Valhalla Rising este un film lent, care urmărește povestea lui One-Eye (Mads Mikkelsen), un viking lăsat în urmă în Scoția. Prins și folosit ca luptător pentru bani, One-Eye, crește în reputație pe meleagurile Scoției ca fiind un luptător condus de ură care vine din Iad. Reușeste să scape, se răzbună pe cei ce îl țineau prizonier ca apoi să plece cu niște vikingi creștini spre Ierusalim, pentru a-l elibera. Teama că este venit din iad crește paranoia în cățiva barbați de pe barcă  care cred ca barca se îndreaptă spre iad, ținând cont că nu vedeau unde se îndreaptă barca din cauza ceții.

Ajunși pe un tărâm necunoscut și deloc asemănator cu pământul creștin, unde încep să moară unul căte unul prin mijoace necunoscute.

Ce face acest film bun? Imaginiile care vorbesc de la sine și care nu lasă mult loc dialogului, ceea ce îi un lucru bun, decât să fie vorbe despre creștinism, sunt doar căteva întrebări pe care vikingii le pun lui One-Eye și care mut fiind, lasă un copil să le raspundă. Soundtrack-ul este potrivit atmosferei de trăire interioară. Mișcarea lentă a adus multe critici filmului din partea celor obsesați de acțiune. Dacă mai tineți minte 2001: A Space Odyssey, e, nu va plăcut?  Pentru cei care nu urlă după acțiune precum un lup la lună plină, recomand acest film.

Tu! Ce zici?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s